Програми за възрастни

Конна база „Здравец” е специализирана в обучение на коне и ездачи по метода за хуманно отношение към конете Natural Horsemanship

Това е щадяща, съвременна философия за отглеждане и работа с коня, на базата на естествени способи за комуникация и разбиране. При тази система на обучение, Вие ще се научите да яздите сигурно и безопасно, по един хуманен начин на управление и общуване с конете, и ще се насладите пълноценно от ездата.

 

За да задоволим повишения интерес от занимания на открито, предлагаме широка гама от активности и игрови елементи, насочени предимно към зареждане на екипа с положителни емоции. Изготвяме и индивидуални програми, които са съобразени с фактори, които пречат на екипната ефективност.

Ти работиш и нямаш време за почивки?

“Програма Бягство” е точно това, от което имаш нужда. Изключи компютъра си, излез от офиса си и се присъедини към нас за едно 48 часово приключение. Събота сутрин ние слагаме седло на коня и тръгваме на езда по хълмовете. Това е най-добрият начин да опознаеш региона – малките изолирани места и живописни хълмове, гори, долини – да вкусиш от красотата на Предбалканските пейзажи.

Когато искате да вдъхновявате, да благодарите или просто да забавлявате вашите служители, забавното корпоративно събитие е първото в списъка ви. Дните за забавление са чудесен начин за изграждане на екипния дух и повишаване на креативността сред персонала ви. При нас може да получите нужното настроение от спокойно барбекю дококтейли и шампанско с пресни билки направо от планината.

Интензивността и маршрутите на нашите походи са добре обмислени и организирани. Язди се по около 2-3 часа до обяд и още толкова следобед. Преходите са през китни гори, по меки склонове, по протежение на реки и потоци. Възможността да яздиш с часове в свят без трафик, шум и множество хора, е нещо, за което в съвременния град може само да се мечтае. Разнообразният терен дава възможност за демонстрация на различни ездачески умения по време на умерен тръс или приятен галоп по билото на планината, разнообразяван с ходом за отдих и наслада на природните дадености.

Природата и мекият ни климат са прекрасна възможност за отдих на открито, който осигурява възстановяване и забавление посредством голямо разнообразие от дейности. Разходки, велотуризъм, каране на колело, тенис, голф, водни спортове, посещение на ловен резерват, на културни и исторически забележителности, пикник сред природата, йога, медитация, арт терапии, масажи, фитнес, смехотерапия, народни и др. танци, паневритмия, алпинизъм, СПА и Уелнес процедури, ски занимания, енергийни терапии, здравословно хранене и т.н. Отдих организиран при нас и участие в развлекателните ни дейности, допринася значително за физическото, умственото и духовното здраве на хората.

Разгледай подбраните от нас маршрути с включена езда в района на Ботевград и Правец.

Еднодневни маршрути:

-На кон да се върнеш по пътеката на времето
-Фотолов – на лов за красиви гледки
-На кон по екопътека
-Езда и стрелба с лък

Хипотерапията позволява и на децата, и на възрастните да се справят с такива тежки заболявания като детски церебрален паралич, полиомиелит, поражения на органите на чувствата, загуба на слуха или зрението, склеровата, загуба на слуха или зрението, склероза, мускулна дистрофия, шизофрения, епилепсия, аутизъм. Лечението с коне помага и при умствена изостаналост, различни смущения в социалната адаптация и поведенчески проблеми, неврози, психози, задържане на психическото развитие, използва се в следоперативната рехабилитация и в много други случаи. По какъв начин се постигат резултати, които понякога не са по силите на